fbpx

Ολοκλήρωση πρόγραμματος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μικρών λιμένων στο πλαίσιο του έργου Psamides

Στο πλαίσιο του έργου Psamides σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αναπτύσσουν λύσεις για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μαρίνων και μικρών λιμένων. Τρεις κατηγορίες υπηρεσιών προσφέρθηκαν: Knowledge & Market intelligence, Matchmaking, Access to finance.

Συνολικά 48 ΜΜΕ επιλέχθηκαν και επωφελήθηκαν. Οι εταιρείες προέρχονταν από τις συμμετέχουσες στο έργο Psamides χώρες, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Επτά καινοτομίες τεχνολογίες για μια πιο βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία

Το έργο Psamides, αποτελούμενο από διαφορετικούς εταίρους στη Μεσόγειο, εργάστηκε για τη βελτίωση της βιωσιμότητας στις μαρίνες και τα λιμάνια αυτής της περιοχής. Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ερευνητικά κέντρα και λιμάνια ενώθηκαν για να εργαστούν προς μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία. Ακολουθούν οι 7 νέες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε μαρίνες και μικρά λιμάνια.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενίσχυση της βιωσιμότητας του τομέα της κρουαζιέρας και του yachting στην περιοχή της Μεσογείου μέσω συγκεκριμένων καινοτόμων λύσεων

Για την προώθηση και υποστήριξη της μετάβασης προς μία περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα, το έργο PSAMIDES και η Κοινότητα Interreg Med Blue Growth διοργάνωσαν από κοινού μια εκδήλωση κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων τους για να επισημάνουν βασικές συστάσεις και να παρουσιάσουν ορισμένες καινοτόμες λύσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο αυτών των έργων.

Διαβάστε Περισσότερα

Psamides-Τελική εκδήλωση έργου: Προς μια πράσινη, ψηφιακή μετάβαση σε μικρομεσαία λιμάνια και μαρίνες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική εκδήλωση του έργου Psamides με θέμα «Η συνεισφορά του PSAMIDES στην Οικονομία της Γαλάζιας Ανάπτυξης: Προς μια πράσινη, ψηφιακή, καινοτόμο και συνεργατική μετάβαση σε μικρομεσαία Λιμάνια και Μαρίνες της Μεσογείου», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ) στο πλαίσιο του έργου PSAMIDES – InterregMED 2014 – 2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Interreg Euro-MED Academy - Learning Programme on Blue Growth

Το έργο Psamides συμμετέχει στο InterregEuroMED_Academy, μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg MED. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν ως εισηγητές, ειδικοί και επιστήμονες από όλες τις θεματικές της γαλάζιας οικονομίας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο πλήρες άρθρο.

Διαβάστε Περισσότερα

CASSINI Hackathon Greece 2022

Το CASSINI Hackathons & Mentoring είναι μια δυναμική πρωτοβουλία με σκοπό να συνδέσει τους χάκερς στο τομέα του διαστήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα Copernicus, Galileo, και EGNOSS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικών Διαστημικών Start-ups για την Καινοτομία (CASSINI) για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες.

To 3ο CASSINI HACKATHON θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες από τις 12 ως τις 14 Μαΐου 2022, με κύριο θέμα “(Re)Visit Europe”. Διοργανωτής στην Ελλάδα είναι το Corallia και το ESA BIC Greece. Μέσα από τις προκλήσεις του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναπτύξουν ιδέες και λύσεις που υποστηρίζουν βιώσιμα ταξίδια, ενισχύουν την εμπειρία στην εξερεύνηση τοπικών πόλεων και πολιτισμών, και προωθούν την εξερεύνηση της φύσης της Ευρώπης με σεβασμό προς αυτήν. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες, καθώς και δεδομένα και σήματα από τα δορυφορικά συστήματα Copernicus, Galileo, και EGNOS.

Οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν βραβεία σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο! Οι τρεις κορυφαίες ομάδες του CASSINI Hackathon Greece θα κερδίσουν το μερίδιό τους στο έπαθλο των €5.000. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το ESA BIC Greece (προετοιμασία προτάσεων για incubation, και επιχειρηματική καθοδήγηση) και ένα 4-μερο εντατικής επιχειρηματικής εκκίνησης από το πρόγραμμα STARTAB. Οι 3 νικητές θα λάβουν πάνω από 100 ώρες καθοδήγησης από ειδικούς.

Το Corallia και το ESA BIC Greece οργανώνουν το CASSINI Hackathon Greece για άλλη μια χρονιά! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

CASSINI Hackathon Greece

Το CASSINI Hackathons & Mentoring είναι μια δυναμική πρωτοβουλία με σκοπό να συνδέσει τους χάκερς στο τομέα του διαστήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα Copernicus και EGNSS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικών Διαστημικών Start-ups για την Καινοτομία (CASSINI) για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το Corallia και το ESA BIC Greece οργανώνουν το CASSINI Hackathon Greece, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε Περισσότερα

Psamides ‘Ports small and medium alliance for sustainable development'- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το έργο Psamides στοχεύει στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των λιμένων μικρού και μεσαίου μεγέθους μέσω της εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων που βοηθούν στη διαχείριση των τουριστικών ροών, του ελέγχου του κόστους παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες στους χρήστες και ενισχύοντας ιδιαίτερα την οικολογική καινοτομία αυτών των λιμένων, ενώ παράλληλα μειώνονται οι αρνητικές περιβαλλοντικές εξωτερικές συνέπειες που προκύπτουν από την τουριστική δραστηριότητα.

Διαβάστε Περισσότερα