fbpx

Το si-Cluster στο CNN Greece: Η Ελλάδα καινοτομεί στο διάστημα

Αθήνα, 3 Μαΐου 2018: Το CNN Greece φιλοξένησε στη σελίδα του συνεντεύξεις Mελών του si-Cluster θέλοντας να παρουσιάσει την ιστορία του ελληνικού διαστημικού κλάδου και να σκιαγραφήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαστημική τεχνολογία Made in Greece.

Ο κος. Jorge Sanchez, Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster και Chief Strategy & Financial Officer του Corallia, αναφέρθηκε στην αλυσίδα αξίας των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στη χώρα μας, τονίζοντας ότι ο κλάδος από το 2011 κινείται με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, τόσο στο κομμάτι του κύκλου εργασιών όσο και στο κομμάτι των εξαγωγών. Στο τελευταίο μάλιστα, η ανάπτυξη είναι διπλάσια του κύκλου εργασιών, ενώ η αύξηση των θέσεων εργασίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 8% με 9%. Επιπλέον, υπογράμμισε και την ανάπτυξη σε ποιοτικούς δείκτες, δηλαδή τις πιστοποιήσεις για προϊόντα εταιρειών του si-Cluster, τις αιτήσεις για πατέντες και για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και την προώθηση της εξωστρέφειας μέσω συμμετοχής στις μεγαλύτερες εκθέσεις των επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών μελών.

Από την πλευρά του, ο κος. Θανάσης Πότσης, Μέλος του ΔΣ του si-Cluster και Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ, τόνισε πως η αγορά του διαστήματος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες καθώς για κάθε ευρώ που επενδύεται επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία επτά. Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κος. Κώστας Καρτάλης, Μέλος του ΔΣ του si-Cluster αναφέρθηκε στην έρευνα που διενεργείται από τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα στις διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές και στις δυνατότητες που προσφέρουν αυτές στους πολίτες. Επιπλέον, ο κος. Στέλιος Μπολλάνος, Μέλος του ΔΣ του si-Cluster και διευθυντής της Planetek Hellas, ανέλυσε τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και την προσφορά αυτών στην ελληνική διαστημική ανάπτυξη.

Επίσης, ο κος. Θωμάς Καλαμάρης, τεχνικός διευθυντής της Hellas Sat, Μέλος του si-Cluster, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την ελληνική τροχιακή θέση και τους ελληνικούς δορυφόρους. Ο κος. Βασίλης Σταθόπουλος και η κα. Γεωργία Καλούση, στελέχη της εταιρείας Terra Spatium, Μέλος του si-Cluster, παρουσίασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας και τις δυνατότητες που προσφέρουν διάφορα διεθνή προγράμματα για περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου στις διεθνείς αγορές.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα: http://www.cnn.gr/focus/story/123766/apo-ta-prota-tsipakia-ston-elliniko-diastimiko-organismo