fbpx

Copernicus Hackathon in Athens 2020 – Online Edition

Αθήνα 16 Απριλίου 2020: Το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ανακοινώνει την προκήρυξη του Διαγωνισμού Καινοτομίας Copernicus Hackathon in Athens 2020 – Online Edition (CopHackOn) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μετά την επιτυχία του 2018 και του 2019, φέτος ο διαγωνισμός αλλάζει. Λόγω των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά και ο διαθέσιμος χρόνος για την ανάπτυξη λύσεων από τους συμμετέχοντες είναι 4 εβδομάδες!


Το CopHackOn, ξεκινάει στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου 2020. Οι συμμετέχοντες θα στοχεύσουν μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη λύσεων για τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του SARS-COV-2/COVID-19.


H αιγίδα του Υπουργείου εδραιώνει το στόχο του CopHackOn να προσφέρει λύσεις στις εθνικές ανάγκες που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και λύσεις για ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, και το gaming.

CopHack AuspicesMDG2

Υποστηρίζοντας την ελληνική διοργάνωση του CopHackOn το Υπουργείο συνεισφέρει στη δημιουργία μίας μοναδικής ευκαιρίας για τους νέους μας να καινοτομήσουν κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες με ασφάλεια, από το σπίτι τους, να γνωρίσουν έναν υπό άνθιση τεχνολογικό τομέα, να έχουν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με πανευρωπαϊκούς φορείς, να αξιοποιήσουν πρακτικά τη θεωρητική τους κατάρτιση δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για υπαρκτά προβλήματα και να αναδειχθούν μέσω της συμμετοχής τους σε ένα διεθνή διαγωνισμό που μπορεί να τους οδηγήσει και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

To CopHackOn υποστηρίζεται μεταξύ άλλων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την AZO (συντονιστή των Copernicus Hackathons στην ΕΕ), τα μέλη του Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), τα ελληνικά δίκτυα Copernicus Academy και Relay.

Πλήθος εταιρειών υποστηρίζουν τον Διαγωνισμό, ενώ οι Community Partners του Διαγωνισμού βοηθούν στην διάδοσή του: Golden Sponsor: Bodossaki Foundation. Silver Sponsors: Eurobank, Planetek Hellas. Bronze Sponsor: Geospatial Enabling Technologies, GeoSystems Hellas. Community Partners: the egg, Mindspace, IEEE NTUA Branch, Chemecon, IEEE AUTH Branch, Greek NewSpace Society, Aristotle Space & Aeronautics Team, Prometheus Eco Racing, BEST Athens, GeoTopo, AEGEE Thessaloniki, EESTEC LC Athens, EESTEC LC Thessaloniki, BEAM Thessaloniki, IEEE Computer Society.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για την χώρα μας και τον κόσμο, είναι ανάγκη περισσότερο από πότε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να καινοτομούμε!

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook Event. Δηλώσεις συμμετοχής στην Eventora.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας (Business Innovation Centres- BICs), συνολικής έκτασης 6.000 τμ..: το α2-innohub (HQ) στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo (30+ start-ups κάθε χρόνο) σε συνεργασία με τη Eurobank, το Be Your Own Boss (150+ νέοι εκπαιδεύονται πάνω στην επιχειρηματικότητα κάθε χρόνο) σε συνεργασία με το Prince’s Trust International, το Educational Trip (20+ young leaders κάθε χρόνο) που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.corallia.org