Το si-Cluster στο EU Indusrty

Βρυξέλλες, 22-23.02.2018: Στο ΕU Industry Day που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες συμμετείχε το si-Cluster.

H διήμερη εκδήλωση είχε ως στόχο να θέσει τις βάσεις για έναν επιτυχή ανοικτό διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας και καινοτομίας, καθώς επίσης και να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα σε δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις και οργανισμούς, στο πλαίσιο ενός κοινού οράματος για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε κεντρικές ομιλίες του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα Jyrki Katainen, της Προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (DLR) Pascale Ehrenfreund και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση Maroš Šefčovič. Επιπλέον, την πρώτη ημέρα έλαβαν χώρα 15 workshops σχετικά με τη Βιομηχανία 4.0, τα Digital Innovation Hubs, την Τεχνητή Νοημοσύνη και άλλα ζητήματα υψηλής τεχνολογίας, με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με εισαγωγικό μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι φορείς που συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή βιομηχανική ανταγωνιστικότητα παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, συζήτησαν  τα ζητήματα του κλάδου και να ανέπτυξαν κοινά οράματα-στόχους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην παγκόσμια οικονομία και την υποστήριξη της καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του EU Industry Day πραγματοποιήθηκε το Matchmaking Event, όπου το si-Cluster πραγματοποίησε συναντήσεις  με διάφορα ευρωπαϊκά clusters, μερικά εκ των οποίων είναι τα VEGEPOLYS, Maritime Technology Cluster FVG, AEI Textils, ID2Sante, Serbian Automotive Cluster, ROVEST Cluster και άλλα.