Βραβεύτηκαν οι καινοτόμες λύσεις με την αξιοποίηση γεω-δεδομένων του διαγωνισμού FabSpace HackOnEarth

Αθήνα, 25 Απριλίου 2017: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός FabSpace HackOnEarth με στόχο τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας, όπως η γεωργία ακριβείας και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).

Διαβάστε Περισσότερα

Ξεκινά ο 24ωρος διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth που διοργανώνει το Corallia

Αθήνα, 20 Απριλίου 2017: Μετά από μία σειρά επιτυχημένων προγραμματιστικών μαραθωνίων (hackathons) και διαγωνισμών ανοιχτής καινοτομίας σε τεχνολογικούς τομείς, το Corallia διοργανώνει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth, με στόχο τη δημιουργία νέων εφαρμογών, υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας (όπως η γεωργία ακριβείας) και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).

Διαβάστε Περισσότερα

O Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντά το οικοσύστημα καινοτομίας του Corallia

Αθήνα, 19 Απριλίου 2017: Επίσκεψη στο Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου και συνομίλησε για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με επιχειρηματίες των gi-Cluster, mi-Cluster και si-Cluster, που υποστηρίζει το Corallia.

Διαβάστε Περισσότερα

Corallia MatchMaking: Δικτύωση και διερεύνηση συνεργειών & προοπτικών συνεργασίας

Αθήνα, 04 Απριλίου 2017: Στο πλαίσιο των επικείμενων εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων & προγραμμάτων και σημαντικών τεχνολογικών αλλαγών και εμπορικών ευκαιριών παγκοσμίως, το Corallia διοργάνωσε το MatchMaking event τη Δευτέρα 03 Απριλίου 2017  στο α2-innohub.

Διαβάστε Περισσότερα

Η EMTECH SPACE P.C., μέλος του si-Cluster, παρουσιάζει το SimBridge στο συνέδριο SESP 2017 – Simulations και EGSEs για Διαστημικά Προγράμματα

Noordwijk, 31 Μαρτίου 2017: Το SESP διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) σε διετή βάση, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Πρόκειται για ένα μοναδικό συνέδριο, εστιασμένο σε space simulations και EGSEs (Electrical Ground Support Equipment), όπου εκπρόσωποι των διαστημικών υπηρεσιών και της διαστημικής βιομηχανίας έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις μελλοντικές τάσεις και ανάγκες των διαστημικών προγραμμάτων. Φέτος, το SESP2017 πραγματοποιήθηκε 28-30 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ESTEC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας) στο Noordwijk της Ολλανδίας.

Διαβάστε Περισσότερα