Το si-Cluster αρωγός στην ανάπτυξη του διαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα

Αθήνα, 25 Μαΐου 2017: Με στόχο να τροφοδοτήσει το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα με νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες και να μυήσει τους μαθητές και τα σχολεία στις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρουν οι δυναμικά αναπτυσσόμενοι τομείς υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα οι διαστημικές τεχνολογίες, το si-Cluster, το ελληνικό gold labeled cluster που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ, υποστήριξε τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το IEEE NTUA Student Branch.

Διαβάστε Περισσότερα

Carpe Diem με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017: Για ακόμα μια χρονιά, οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Οικονομικά Μετασχηματισμού & Ανάπτυξης», επισκέφθηκαν το Corallia και το α2-innohub με στόχο να γνωρίσουν την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα

Carpe Diem με το ΤΕΙ Πειραιά

Αθήνα, 10 Μαΐου 2017: Τριάντα φοιτητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο ΤΕΙ Πειραιά και βρίσκονται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS, βρέθηκαν στα γραφεία του Corallia στο α2-innohub με στόχο να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης για τον Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών si-Cluster

Αθήνα, 03 Μαΐου 2017: Εντυπωσιακά αποτελέσματα σημειώνει το si-Cluster που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μέσα από συντονισμένες συνεργασίες σε καινοτόμες και εξαγωγικές δραστηριότητες μέσα στην κρίση.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ADAMANT COMPOSITES, μέλος του si-Cluster, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου Παραγωγής Πτερυγίων Αεροκινητήρα από Ανθρακονήματα

Αθήνα, 03 Μαΐου 2017: Με ικανοποίηση η εταιρεία Adamant Composites, μέλος του si-Cluster, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου Παραγωγής Πτερυγίων Αεροκινητήρα από Ανθρακονήματα. Τα πτερύγια κατασκευάστηκαν από ελαφρά σύνθετα υλικά και αλουμίνο για την Γερμανική εταιρία IBK Innovation GmbH στο πλαίσιο του έργου JTI Clean Sky LOSITA. Στόχος του έργου ήταν η μελέτη και ανάπτυξη ενός Μοντέλου Αεροσκάφους Turbo Prop 90-θέσεων.

Διαβάστε Περισσότερα